Crowdfunding is een populaire manier om geld binnen te halen voor projecten of beginnende bedrijven. Sommige bedrijven hebben er in de eerste fase heel veel aan gehad. Hier zie je een voorbeeld van een aantal van de meest succesvolle crowdfundingcampagnes ooit.

Is een van de grootste succesverhalen op Kickstarter Oculus Rift, een headset die mensen naar een wereld van virtual reality bracht in een tijd dat de tech-giganten zich blindstaarden op het ontwikkelen van nieuwe smartphones. Toen Oculus Rift zich aanmeldde op Kickstarter was het al een enigszins bekend product, omdat de makers ermee langs gamingbeurzen toerden, maar het echte geld stroomde pas binnen toen de crowdfundingcampagne begon, zoals ook blijkt uit het onderzoek van Betway naar succesvolle crowdfundingcampagnes. Binnen vier uur was het doel van $250.000 al bereikt, en aan het einde van de rit was er meer dan 2,4 miljoen dollar opgehaald,

Startup Stock Photos

IMAGE SOURCE: Pexels.com

De bestlopende campagne ooit op Kickstarter is Pebble. De campagne, die op zoek waren naar smartwatches wilden ontwikkelen, hadden als streefbedrag 100,000 dollar maar haalden uiteindelijk meer dan 10 miljoen dollar op. Drie jaar later, in 2015, keerde Pebble terug naar het crowdfundingplatform en werd binnen 17 minuten het streefbedrag van 500,000 dollar gehaald. Met innovatie scoor je dus bij de crowdfundingcampagnes.

Een van de meest populaire campagnes ooit is Exploding Kittens: een versie van Russisch Roulette met katjes. Het streefbedrag was 10,000 dollar, wat binnen een dag werd gehaald. Aan het einde van de campagne was er bijna 9 miljoen dollar opgehaald dankzij de bijna 220,000 donateurs. Dat is niet mis voor een “simpel” kaartspel!

IMAGE SOURCE: Pexels.com

Een van de meest innovatieve campagnes ooit is de SensorWake. In plaats van wakker geschreeuwd te worden door een wekker of je telefoon, word je bij de SensorWake wakker gemaakt door geur. Je kan zelf je favoriete geur instellen: van een lekker geurende koffie tot de geur van honing of een gemaaid gazon. Techbedrijven focusten zich eerst altijd op geluid en beeld. Daarom was deze campagne, gericht op geur, zo innovatief. De maker kreeg er zelfs een prijs voor op de Google Science Fair, naast dat zijn campagne bijna 200,000 dollar ophaalde.

Een zeer opvallende en succesvolle crowdfundingcampagne is die van Zack Danger Brown. Hij wilde aardappelsalade maken, heel veel meer had hij er niet over nagedacht. Het bedrag dat hij zocht? Tien dollar. Vanwege de simpele, humoristische ondertoon van zijn campagne ging de aardappelsalade al snel viral op sociale media en leverde de campagne hem meer dan 50,000 dollar op. Het uiteindelijke geld gaf hij aan een goed doel, voor een groot deel in ieder geval.