Een fietsongeluk, kop-staart botsing of een voorrangsfout waaraan je letsel hebt opgelopen. Is een ander schuldig aan het ongeval, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Voor het verhalen van letselschade kun je een letselschade specialist inschakelen. Bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Rotterdam als je in de havenstad aangereden bent.
Een letselschade advocaat kan jou helpen, maar zelf dien je ook een aantal zaken te doen om het voor de letselschade advocaat mogelijk te maken om jouw letselschade te verhalen. Daarom geven we hieronder de 10 beste tips voor als je aangereden bent door een auto, scooter of fietser.
- Vul altijd een schade aanrijdingsformulier in
Schakel je een letselschade advocaat in Amsterdam in nadat je op de fiets aangereden bent in Amsterdam, dan dien jij als letselschadeslachtoffer te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Want achteraf kan een tegenpartij stellen dat hij of zij niet schuldig is.
Om problemen omtrent de toedracht van de aanrijding te voorkomen, is het belangrijk dat er een schade aanrijdingsformulier ingevuld wordt. Op een schadeformulier kan belangrijke informatie ingevuld worden die jouw letselschade advocaat kunnen helpen bij het succesvol verhalen van letselschade. Zo kunnen de verzekeringsgegevens van beide partijen ingevuld worden en het letsel dat er als gevolg van het ongeval is ontstaan. Maar nog belangrijker, op een schade aanrijdingsformulier kan ook de toedracht ingevuld worden!
- Teken op het schadeformulier de toedracht van het ongeval. Zo is het voor alle partijen duidelijk wat er precies gebeurd is.
- Vul een schade aanrijdingsformulier ook in als u als fietser aangereden bent. Het formulier is in beginsel bedoeld voor auto ongelukken, maar kan ook prima als bewijs dienen bij een fietsongeluk.
- Zorg ervoor dat de tegenpartij het schadeformulier tekent, de inhoud is dan bindend tussen partijen.
- Maak zoveel mogelijk foto’s van het ongeval en het letsel. Hiermee bewijs je de materiële schade en toon je de ernst van het ongeval aan.
- Zijn er getuigen van de aanrijding? Vraag dan altijd om een getuigenverklaring. Soms ontkent de tegenpartij schuldig te zijn bij een aanrijding. Met een goede getuigenverklaring bewijs je de schuld van de persoon die u aangereden heeft.
- Bel bij discussie over de toedracht van het ongeval of bij doorrijden na een aanrijding te plaatse de politie. Deze kunnen dan direct een onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval instellen en proberen de doorgereden persoon te achterhalen.
- Ga met uw letsel altijd direct langs een arts. Vaak ontstaat er met de schadeverzekeraar van de tegenpartij een discussie over de gevolgen van het ongeval. Vertel een arts daarom goed welke klachten en beperkingen u aan het ongeval heeft overgehouden. Met name bij whiplashklachten is dit belangrijk.
- Schakel altijd een letselschade advocaat of letselschade jurist in om u te helpen, u weet dan zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.
- Bewaar bonnen en facturen van gemaakte kosten en houd ook alle andere kosten bij. Uw letselschade advocaat kan de door u als gevolg van het ongeval gemaakte kosten dan verhalen.
Wilt u de kans op het succesvol verhalen van uw letselschade vergroten? Houdt dan rekening met deze adviezen. U vergroot hiermee de kans op het maximaal verhalen van uw letselschade na een aanrijding.