In de afgelopen jaren heeft de keuken zich langzaam maar zeker getransformeerd tot dé plek waar we leven, eten, werken, borrelen en samenkomen met familie en vrienden. Het is met name sinds coronacrisis en de daarbij horende lockdowns het geval dat de keuken het kloppend hart van het huis is geworden.

Daarom is het wel zo fijn om over een sfeervolle en comfortabele keuken te beschikken waarin je gebruik kunt maken van handige apparaten zonder dat je het gevoel hebt dat de keuken te vol staat. Hierbij zijn inbouwapparaten onmisbaar geworden. In dit artikel vertellen we je graag meer over de 10 beste inbouwapparaten voor in de keuken.

1. Moderne keuken met een vaatwasser ingebouwd

Waar we vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder kunnen, is een vaatwasser. Hoe heerlijk is het dat je je vieze vaat na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt zetten en dat zo’n apparaat alles schoonmaakt? Een inbouwvaatwasser is hierbij de beste en mooiste optie. Er zijn inbouwvaatwassers beschikbaar in verschillende groottes en prijzen. Ook kun je gaan voor een voordelige tweedehands inbouw vaatwasser die het nog gewoon goed doet, maar waar je net even wat minder voor betaalt.

2. Koken op een energiezuinige inductieplaat in de keuken

Ook beschikken steeds meer huishoudens over een inductieplaat om op te koken. We kiezen namelijk vaker voor een gasloos huishouden waar een standaard gasfornuis dus niet meer in past. Inductieplaten zijn ideaal, omdat je ze zo in je bestaande keuken kunt inbouwen. Daarnaast bieden dit soort platen veel voordelen: ze zijn energiezuinig, worden snel warm en zijn veiliger dan standaard gasfornuizen. Onmisbaar in de keuken!

3. Ga voor een inbouwkoelkast in je keuken

Naast een inbouwvaatwasser en een inductieplaat is het heel handig om een inbouwkoelkast in je keuken te hebben. Het is sowieso handig om over een goede koelkast te beschikken om je etenswaren koel te houden, maar een inbouwkoelkast is des te meer een aanrader omdat je op die manier je koelkast een beetje kunt ‘verbergen’ in de esthetiek van de keuken. Koelkasten staan er namelijk niet per se om bekend dat ze heel mooi zijn, dus dit is een goede oplossing.

4. Inbouwoven in je keuken: essentieel en gemakkelijk

Wat ook zeker raadzaam is om in te investeren is een inbouwoven in je keuken. Een inbouwkeuken zorgt er net als een inbouwkoelkast voor dat het hele plaatje wat beter klopt. Ook biedt een inbouwoven gemak door de vele verschillende functies waarover ze beschikken. Denk aan bakken, grillen, stomen en meer. Inbouwovens zijn zowel nieuw te koop als tweedehands; een tweedehands inbouw oven is net wat voordeliger en vaak net zo goed als een nieuwe.

5. Lekker bakje koffie met een inbouwkoffiemachine in keuken

Ben je een echte koffieliefhebber, dan mag een inbouwkoffiemachine ook zeker niet ontbreken in je keuken. Tegenwoordig zijn er steeds meer koffieapparaten die je in je keuken kunt laten integreren op een natuurlijke manier, zodat het geheel er esthetisch aantrekkelijk uitziet. Het is goed om te weten dat je, net als andere inbouwapparaten, een inbouwkoffiemachine goed moet onderhouden. In dat geval gaat zo’n apparaat gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar mee.

6. Combi-magnetron voor verschillende doeleinden

Beschik je niet over de ruimte om een inbouwoven én een magnetron in je keuken te plaatsen? Geen zorgen: er zijn vandaag de dag heel wat kwalitatieve combi-magnetrons te koop. Dit soort apparaten combineren de functionaliteit van een magnetron en een oven en is dus ideaal voor keukens die niet al te groot zijn. Zo kun je nog wel gewoon gebruikmaken van allebei de apparaten, zonder dat je daar veel ruimte voor in hoeft te leveren. Ideaal!

7. Onmisbaar in je keuken: een ingebouwde afzuigkap

Wat uiteraard ook niet mag ontbreken in iedere moderne keuken is een ingebouwde afzuigkap. Een goede afzuigkap is namelijk essentieel om je keuken geurvrij te houden. Er zijn vandaag de dag heel wat prachtige modellen beschikbaar die je bijna niet ziet in je keuken, omdat ze op zo’n manier zijn ingebouwd dat ze naadloos opgaan in het design van je keuken. Dat terwijl ze ook nog eens hartstikke goed hun werk doen om je keuken geurvrij te houden.

8. Wijnliefhebber? Ga voor een speciale inbouwwijnkoelkast

Tot slot nog een inbouwapparaat dat niet mag ontbreken in de keuken van echte wijnliefhebbers: een inbouwwijnkoelkast. Dit is een absolute musthave wanneer je gek bent op wijn of wanneer je een verzamelaar van wijnen bent. Dit soort koelkasten houden je wijnen precies op de perfecte serveertemperatuur en zorgen ervoor dat je wijnen smaakvol blijven. Ook ziet zo’n speciale koelkast er extra luxe uit en zorg je voor net dat beetje meer sfeer in je moderne keuken.